Toisena kakkuna 100 v. synttäreille meni Sacherkakku. Oli muuten eka kerta kun edes tein koko kakkua. Tämä oli harjoitusta tulevaa varten . Löysin Tanjalta hyvän ohjeen, jonka mukaan uskalsin alkaa kakun tekoon. Tanjalle kiitos hyvästä ohjeesta ja koristelusta, josta otin törkeästi mallia . Värimaailma on sama kuin ensimmäisessä kakussa.

Tässä kakun ohje, kopsasin sen suoraan Tanjan blogista. Tein ohjeen 1,5-kertaisena ja käytin kakun kostukkeena omenamehua.


130g voita

45g sokeria

100g keltuaisia

120g sulaa tummaa suklaata

100g valkuaisia

100g sokeria

120g vehnäjauhoja

5g vaniljasokeria

 

Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Vaahdota voi ja sokeri (45g) kuohkeaksi vaahdoksi.

 Sulata suklaa muoviastiassa kuumassa vesihauteessa tai varovasti mikrossa sulatusteholla vähän väliä sekoittaen. Varo ettei suklaa pala, silloin se muuttuu pahanmakuiseksi ja kokkaroituu. Myöskään yhtään vettä ei saisi päästä suklaan joukkoon.

 Lisää keltuaiset ja sula suklaa voivaahtoon. Vatkaa valkuaiset ja sokeri (100g) lähes marenginkovaksi vaahdoksi ja lisää massaan varovasti sekoittaen. Lisää viimeiseksi siivilöidyt jauhot varovasti käsin sekoittaen.

Nostele taikina voideltuun ja (korppu)jauhotettuun vuokaan (tämä taikina riittää halkaisijaltaan n. 20 cm kokoiseen vuokaan) ja nostele taikinaa keskeltä reunoille, tämä ehkäisee kakun ylimalkaisen kohoamisen keskeltä.
 Paista uunin alatasolla 170 °C n. 50 min. Jos teet kaksinkertaisen taikinan isompaan kakkuvuokaan, kannattaa paistoaikaa pidentää 60 minuuttiin.


Jäähdytä pohja ja leikkaa kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta esim. peruskostutusvedellä, johon lisätty rommia tai rommiaromia. Lisää kakun väleihin aprikoosimarmeladia. Päällystä kakku kauttaaltaan ohuella kerroksella aprikoosimarmeladia, kakku tulisi jo tässä vaiheessa tehdä mahdollisimman tasaiseksi pinnaltaan. Jos aprikoosimarmeladi tuntuu liian paksulta levittää siloisesti, voi sitä ohentaa vedellä, kiehauttamalla kattilassa esim. 100g aprikoosimarmeladia, 1rkl vettä ja 1tl sitruunamehua. Anna kuplahtaa ja jäähdytä hieman.

Aprikoosimarmeladin levittämisen jälkeen kakku kannattaa laittaa jääkaappiin suklaakuorrutuksen valmistuksen ajaksi, ja ilman kupua. Näin kakun pinta ehtii hetken kuivahtaa ja suklaalla kuorruttaminen sileästi on hieman helpompaa.

Suklaakuorrutus:

 

200g tummaa suklaata

1,5dl kermaa

 

Kiehauta kerma kattilassa ja anna sen jäähtyä hieman. Lisää paloiteltu suklaa kerman joukkoon ja sekoittele hiljalleen kunnes suklaa on sulanut kermaan. Tässä vaiheessa voi vielä lisätä halutessaan nokareen voita. Suklaan ja kerman sekoittelu tulisi tehdä esim. lastalla, vispilää ei ole hyvä käyttää ettei kuorrutteeseen tule turhia ilmakuplia.

Kuuman kerman kanssa täytyy olla varovainen koska suklaa palaa helposti, jo noin 50 °C. Jos kerman kiehauttaminen epäröittää, voi kerman kuumentaa noin kädenlämpöiseksi ja sulattaa suklaan erikseen ja lisätä ne sitten yhteen kerman kanssa. 

Suklaakuorrute kaadetaan kakun päälle ja valutetaan reunoille, levitetään parilla paletin sipauksella. Kuorrute alkaa heti jähmettyä joten levityksen tulisi tapahtua nopeasti.