1676347.jpg

Tästä määrästä riittää mainiosti kahteen väliin (kakkuvuoan halkaisija 26 cm).<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

5 (+1) liivatelehteä

200 g valkosuklaata

0,5 dl sokeria

2 kananmunaa

2,5 dl kermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

(1 prk mustikkasosetta esim. Bona tai kokonaisia mustikoita)

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vaahdota sokeri ja kanamunat vesihauteessa: kiehauta kattilassa vesi ja vatkaa munat ja sokeri teräskulhossa tai -kattilassa kiehuvan veden päällä. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot ja lisää vatkaten joukkoon tuorejuusto ja jäähtynyt suklaa (sekä mustikkasose tai mustikat). Kiehauta tilkka vettä, purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kiehuvaan veteen. Lisää liivate vatkaten täytteen joukkoon. Hyydytä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään.

 

Voit halutessasi myös ripotella mustikat valkosuklaamoussen päälle täyttäessäsi kakkua. Silloin et tarvitse ylimääräistä liivatelehteä.