Puiston syyskauden avaukseen tein tarjolle pari suklaista kakkua (kuinkas ollakaan ). Ohje on suoraan kopsattu Riikan blogista täältä. En tehnyt kakkuun suklaakuorrutetta, mutta tässä ohje siihenkin. Kuva vois olla vähän parempi, mutta sehän ei makuun vaikuta millään lailla

200 g margariinia

2 dl sokeria

3 munaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

0,5 dl maitoa

50 g tummaa suklaata

50 g valkosuklaata
 

Kuorrutus:

50 g tummaa suklaata

50 g valkosuklaata

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Rouhi suklaat kulhoon, mittaa päälle kuivat aineet ja sekoita suklaamuruihin. Lisää jauhoseos taikinaan yhdessä maidon kanssa ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 °C noin 45-60 min. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Sulata kuorrutusta varten suklaat mikrossa eri kulhoissa puolella teholla noin 20-30 sekuntia kerrallaan. Valuta sulaneet suklaat ohuena nauhana kakun pinnalle. Nosta jääkaappiin kovettumaan. Kun suklaa on kovettunut, kääri kakku folioon tai laita se tiiviseen rasiaan ja säilytä jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan parin päivän kuluttua leipomisesta.