Tässä yksi meidän suosikeista, jota tehtiin jo muutama viikko sitten. Teen unilohta aina vähän eri variaatioilla, lähinnä sen perusteella mitä kaapista löytyy. Normaalisti käytän ruoanlaitossa ruokakermaa, mutta nyt päätettiin herkutella ja silloin käytetään oikeeta kermaa :) Annoskuvaa ei ole, mutta tämän kanssa syötiin perunamuusia ja salaattia. Helppoa ja nopeaa kotiruokaa!

2124804.jpg

Kirjolohifile (tässä taisi olla n. 600 g)
Suolaa
Tilliä
Ripaus valkopippuria
Sipulirenkaita tai sipulijauhetta
1 prk (kuohu)kermaa
1 prk smetanaa

Laita lohifile voideltuun uunivuokaan. Mausta. Mikäli käytät sipulirenkaita jauheen sijaan, lado sipulit fileen päälle. Jos ruoalla ei ole hoppu uuniin, voit laittaa kalan maustumaan jääkaappiin tuorekelmun alle pariksi tunniksi. Sekoita smetana ja kuohukerma keskenään ja kaada fileen päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 min.