Miehen työpaikalla on tosi kivoja tapoja. Yks niistä on täytekakun tarjoaminen, kun jotain merkittävää tapahtuu. Näitä on esim. uusi perheenjäsen. Myös auto lasketaan tähän kategoriaan...Näissä työpaikan tavoissa on vaan sellanen juttu, että miehet ei itse leivo mitään, vaan se jää vaimojen kontolle.

Me saatiin tässä hiljattain perheenlisäystä yhden Skodan verran. No, minä sitten kakkua väsäämään ja ajattelin tehdä ensiksi ihan perinteisen autokakun, mutta siitä ei oman kakkukuvun alle saa niin isoa, että se riittäisi 8:lle raavaalle miehelle. Ajattelin tehdä jotain tavanomaisesta poikkeavaa ja koristella kakun marsipaanista tehdyllä Skodan merkillä.

Piirsin vapaalla kädellä leivinpaperille Skodan logon sellaisesta yli-isosta kuvasta, että saisin sopimaan sen kakun päälle. Mulla oli valkoista marsipaania, josta osan värjäsin vihreäksi ja osan harmaaksi. Mutta sitten mustaksi värjäämisessä tuli ongelmia. Muistin vasta liian myöhään, että jostain olin lukenut, että ekana vaalea kannattaa värjätä kaakaojauheella ruskeaksi ja sitten vasta mustalla värillä, jolloin väriä ei tarvitse laittaa paljon. Aloin siis värjätä vaaleaa marsipaania suoraan mustalla pastavärillä. Väriä oli mennyt aika lailla, mutta tummuutta ei ollut juurikaan, kun muistin kaakaojauhokikan. Lisäsin kaakaojauheen, jonka jälkeen ei juurikaan tarvinut mustaa väriä lisätä. Mutta ilmeisesti olin jo liikaa vaivannut marsipaania, koska sitten kun aloin kaulita sitä, se halkeili, eikä irtoavat palat tahdoneet enää tarttua kiinni toisiinsa.

Leikkasin leivinpaperisabloonaa apuna käyttäen mustaan levyyn reiän, johon ajattelin kakun päällä ujuttaa harmaan laatan, jonka päälle olin asetellut sen Skodan logon vihreän mikä-lie-otus-nyt-onkaan. Ei mennyt ihan nappiin. Ensinnäkin hauras ja kova musta marsipaani venyi kakun päälle siirrettäessä sillä seurauksella, että reikäkin venähti liian isoksi harmaalle pienemmälle levylle. Tein kakun päälle Kinuskikissan ohjeella sitruskreemin, joka jäi liian löysäksi. No kreemihän pursui raoista ja lisäksi musta reunus alkoi valua pois kakun päältä. Mun piti tehdä vielä marsipaanista kirjaimet kakun päälle, mutta motivaatio oli aika nilkoissa jo tässä vaiheessa.

Sivuille pursotukset onnistui hyvin, mutta annas olla kun pursotin päälle. Pussista kuului vaan "flof" kun se rykäisi ilmaa ulos. Tämä tapahtui pari kertaa. Täysi katastrofikakku :( Yritin kaunistaa kakkua laittamalla sokerihelmiä saumakohtaan, mutta jäi niin ruman näköiseksi, etten antanut miehelle lupaa viedä sitä töihin. Nätti ja lämmin kevätilta kun oli ja naapureita oli tuossa pihassa, niin mies vei kakun heille tuhottavaksi. Jäi sitä meille itsellekin vielä. Muiden mielestä kakun ulkonäössä ei ollut mitään vikaa, mutta eikös se niin ole että itse näkee vain huonot puolet.

1588790.jpg

Maku kakussa oli kohdallaan. Oli kuulemma sopivan makeaa. Kostutin pohjan vedellä (kostutan kakut melkein aina pelkällä vedellä, koska kakkupohja on jo itsessään makea ja makeus vaan lisääntyy täytteiden ja koristeiden myötä). Väliin tuli jo edellisessä harjoittelukakussa ollutta Wiener Nougat moussea. Laitan ohjeen vielä tähän.

Wiener Nougat mousse

1,5 prk Flora Vispiä vaahdotettuna

2 prk Sunnuntai Vaniljan makuinen kasvisrasvaseos

1 pss Wiener Nougat crushia

loraus sitruunamehua

Kaikki aineet vaan sekoitetaan keskenään. Hyydytettä ei tarvitse. Valmistin täytteen jääkaappiin pari tuntia ennen täyttämistä, jotta täyte pääsi makuuntumaan. Samalla crush antoi kivan beigen värin täytteelle, kun nougat vähän suli. Sokeria ei tarvi lisätä enää ellei sitten halua äkkimakeaa kakkua. Tästä määrästä riittä kahteen väliin halkaisijaltaan n. 24 cm vuokaan.

1588797.jpg  

Tässä vielä kakkua sivuprofiilissa. En ole virtuoosi kameran kanssa, valkoinen on palanut kuvassa puhki, mutta eiköhän tästä selvän saa. Näin tällaista pursotusta jossain blogissa (en muista enää missä) ja oli niin hienon näköistä, että halusin kokeilla itsekin. Maun lisäksi tämä oli ainoa asia mihin olin tyytyväinen koko kakussa. Miehellä alkoi nyt kesäloma, joten mulla on kuukausi aikaa kerätä motivaationi uuteen skoda-kakkuun.

En ole koskaan aiemmin tehnyt tämänkaltaista marsipaanikakkua. Kysymys teille viisaammat seuraavaa kertaa ajatellen: olisiko mun kannattanut tehdä alin musta levy kokonaisena kakun päälle, eikä alkaa kikkailemaan? Alkuun meinasin tehdä niin, mutta mietin miten kovaksi ja lähinnä paksuksi kakun keskusta jää, kun siihen tulee loppujen lopuksi 3 kerrosta marsipaania (vaikka toisaalta 3. kerros tulee aika pienelle alalle). Kertokaa ihmeessä :)