Ohje bongattu joskus aikoja sitten Ruokamaailman sivuilta täällä. Mieleeni tuli, että täytteen ohjetta voisi käyttää voileipäkakussa tai cocktailpiirakoiden levitteenä, jos savulohen laittaa ihan pieneksi (isot sattumat pois) ja jättää kananmunat pois kokonaan ja nesteen tilalle laittaa vaikka ranskankermaa tai smetanaa sen verran että täyte on helppo levittää. Täytyypä testata...



Pohja
 
50 g margariinia
1,5 dl jauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä (en käyttänyt koko määrää)
(oma lisäys: hyppysellinen suolaa)

Täyte

200 g kylmäsavulohta
1 dl purjoa
2 dl maitoa tai kermaa
100 g pestotuorejuustoa
2 munaa

Valmista pohja sekoittamalla kuivat aineet pehmeään rasvaan. Laita taikina kylmään. Valmista täyte. Paloittele kylmäsavulohi ja pesty purjo. Sekoita täytteen ainekset kulhossa. Voitele piirasvuoka (halkaisija n. 28 cm) ja painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte pohjataikinan päälle ja paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 30 min.