Ellin 3 v. synttäreitä juhlittiin vielä tänään keijuteeman merkeissä. Aiemmin maalaamani Helinä-keiju päätyi tähän kakkuun Hymy

Kakku on vähälaktoosinen. Pohjana 8 kananmunan vaalea kakkupohja ja kostutus vaniljavedellä. Täytteenä välissä toiveesta pätkismousse. Koristelun suhteen sain vapaat kädet. Marsipaanilevyn alla on kerros kermavaahtoa. Levyn laitoin kakun päälle vasta aamulla, koska maalaus näytti vielä kostealta. Levy ehti pehmentyä muutamassa tunnissa jääkaapissa. Pursotukset flora vispiä. Vispi vatkautui ihan hyvin ja se oli minusta sopivan jämäkkää kulhossa, mutta pursotettaessa se "suli", niin että noissa sivuissa pursotus ei ole sitä miltä sen pitäisi näyttää. Mulle sattui arviointivirhe kerman määrässä ja vaahdotin sitä uuden satsin noihin pintapursotuksiin, tällä kertaa lisäsin vanilliinikreemijauhetta ja johan parani pursotusjälki! Osan kermasta värjäsin Wiltonin lehdenvihreällä pastavärillä.

Nimi ja numero on pikeeriä, joka on maalattu kultaisella maalilla. Alunperin Helinä-maalauksesta piti tulla ihan erilainen, vieläpä vaaleanpunaisella taustalla, mutta en ollut siihen tyytyväinen, joten tein uuden maalauksen. Vaalensin vähän luonnonvalkoista marsipaania valkoisemmaksi (enkä muuten kaivanut noita aprikoosinkivimuruja pois, niitä näkyy tässäkin kuvassa...) ja lopulta tomutin kakun pintaan kahdella eri kullan sävyllä kristallipulveria, mikä ei näissä kuvissa näy kunnolla. Mulla oli valmiiksi tehtynä vaaleanpunaisia tuunattuja kukkia alkuperäiseen suunnitelmaan, mutta tähän ne ei sopineet alkuunkaan, joten siltä osin tuli vähän pliisu ulkoasu, ainakin omasta mielestä. No, aika usein meinaan sortua ylikoristeluun...less is more, eiks jehSilmänisku