Alkuperäinen ohje Valiolta, josta jätin kuminat pois, meillä ei niistä juuri välitetä. Hyvä leipä silti joulupöytään, meidän neiti 4 v. nimesi tämän makeaksi leiväksi :) Ohje on kahdelle leivälle.

2183358.jpg

1 prk (250 g) maitorahkaa
2,5 dl vettä
50 g hiivaa (käytin 1 pss kuivahiivaa)
1,5 tl suolaa
0,5 dl juoksevaa hunajaa (käytin siirappia)
1,5 dl ruishiutaleita
n. 10 dl vehnäjauhoja
50 g voita tai margariinia

Voiteluun

0,5 dl vettä
0,5 dl hunajaa (käytin siirappia)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen rahka-vesiseokseen (mikäli käytät kuivahiivaa, sekoita se ruishiutaleiden joukkoon). Lisää suola ja hunaja. Lisää ruishiutaleet ja anna turvota noin 5 min. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi pehmeä voi tai margariini. Kohota taikina. Tee taikinasta kaksi pyöreää leipää. Kohota leivinliinalla peitettynä. Paista 175 °C n. 25-30 min. Voitele kypsät leivät hunaja-vesiseoksella ja laita vielä hetkeksi uuniin, että pinta kuivuu.