200g voita tai margariinia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
4 munaa
3 rkl appelsiinimehua
Kiisselitäyte:
3 dl appelsiinimehua
3 rkl maizenaa
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria
Kuorrute:
3 rkl appelsiinimehua
n. 200g (noin 2,5-3 dl) tomusokeria
Voitele ja korppujauhot vuoka. Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe ja sokeri. Lisää huoneenlämpöinen pehmitetty rasva ja hiero seos tasaiseksi. Lisää munat ja sekoita. Lisää applesiinimehu, sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys hammastikulla. Jos tikkuun tarttuu taikinaa paista vielä hetki. Anna kakun jäähtyä pari minuuttia ja kumoa jäähtymään.
Keitä kiisseli: mittaa kattilaan kylmä appelsiinimehu ja maizeena, sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri ja keitä miedolla lämmöllä kolme minuuttia koko ajan sekoittaen, tai kunnes kiisseli on paksua. Nosta liedeltä ja mausta vaniljasokerilla. Jäähdytä kiisseli.
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Kostuta alempi levy kevyesti vedellä. Levitä kylmä kiisseli pohjan päälle. Nosta kansi paikoilleen ja kostuta sekin kevyesti vedellä.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja kaada kakun päälle. Kakku on parhaimmillaan kun maut ovat saaneet mehevöityä seuraavaan päivään.