Aattoillaksi tein meille kahvipöytään täytekakun. Kakkupohja ja -täyte on muhinut mielessä jo loppukesästä/alkusyksystä, kun omenasato oli parhaimmillaan ja omat synttäritkin oli tulossa, mutta sen verran oli tohinaa, että suunnitelmaksi jäi. Nyt sitten vihdoin toteutin, kyllähän omppu ja kaneli kuuluu jouluun, eix jeh :) Olkoon tämä nyt samalla sitten mun synttärikakku ;)

2183361.jpg

Pohjana 4 kananmunan kakkupohja, joka maustettu n. 1,5 tl kanelia. Kostutus vaniljamaidolla. Täytteenä molemmissa väleissä äitini tekemää omppusosetta (ei siis hilloa). Aika kirpsakkaa oli, joten makeutin sitä vähän tomusokerilla. Omppusoseen päälle laitoin kerroksen vaniljakreemijauheella terästettyä flora vispiä. Täytin jo paria iltaa aikaisemmin, mikä oli ihan peliliike, koska kakun maku vaan parani vanhetessaan, kaneli maistui pohjassa juuri sopivasti.

Mikki ja Minni maalattu pastaväreillä marsipaanilevylle ja pinnalla suihkaus helmiäistä. Mallikuva vähän heilahti kuvaa jäljentäessä, mutten jaksanut sen suuremmin kohdennella, saatika aloittaa alusta, kun itselle tein (ja sen kyllä huomaa :D). Pursotukset flora vispiä, jotka värjäsin wiltonin joulunpunaisella ja vihreällä. Värit pursotuksissa tummeni illaksi tosi hyvin, kun tässä kuvassa juuri valmistuneena värit on aika imelät :) Pinnalla muutama vaaleanpunainen sokerihelmi.

2183362.jpg

Joissain blogeissa on käyty keskustelua siitä, leviääkö maalauksen värit, jos marsipaanin laittaa jo edellisenä iltana kakun päälle. Joillekin oli niin käynyt. Maalasin kuvan n. viikkoa ennen h-hetkeä ja laitoin edeltävänä iltana maalauksen kakun päälle (alla kermavaahtoa). Maalaukselle ei tapahtunut mitään, siistinä pysyi. Marsipaani oli pehmentynyt just sopivaksi :)