Aikamoinen urakka takana, pitkiä päiviä keittiöllä ja vaikkakin väsynyt olo, silti päällimäisenä kiitollinen mieli . Seurakunnassamme järjestettiin 13.12 tenori Petrus Schroderuksen joulukonsertti ja konsertin yhteydessä pidettiin kakkukahvila. Lupasin vähän puolivahingossa tehdä kahvilaan kakut jo paljon aikaisemmin, kun ystäväni Päivi näki nämä kakut. Yhdessä Päivin kanssa leivottiin ja koristeltiin 200 kpl enkelipiparia, mulle jäi täytekakkujen teko ja vielä pari päivää ennen h-hetkeä sain päähäni tehdä 100 kpl marenkeja. Päivi huolehti kahvilan somistamisesta. Kun saan kuvia kahvilan tunnelmista, lisään ne tänne . Täytekakkuja oli kaikkiaan 14 kpl, kaikki tehty halkaisijaltaan 25 cm vuoassa. Kakut leikattiin valmiiksi annospaloiksi. Kahvilan teemana oli talvi, siitä väreinä vaalea sininen ja valkoinen.

Kermarahkakakkuja (HYLA) oli 6 kpl, joista yksi oli gluteeniton. Pohjana vaalea kakkupohja, jonka kostutin Spritellä. Välissä omenasosetta ja diplomaattikreemiä, Päällä kermarahka, jota makeutin vähän tomusokerilla. Osan kermarahkavaahdosta värjäsin vaaleansiniseksi ja pursotin kakun päälle pienellä kierretyllalla 2-värisen kiehkuran. Spritsaus Pandan tummaa. Kakun reunoille heitin krokanttia (jota muuten metsästettiin kissojen ja koirien kanssa...). Tarkoitus oli, että krokanttia ei jäisi tuohon lautaselle, mutta musta se näytti kivalta, joten mitä sitä turhaan lakaisemaan pois .

Kaulintamassaa sai ylleen 5 kakkua, joista yksi oli maidoton. Kakkupohjina edelleen vaalea kakkupohja, jonka kostutin vadelma-mustikkamehulla. Kaikissa täytteenä vadelmahillon kaverina sitruunakermaviilitäyte, lukuunottamatta maidotonta kakkua jossa GoGreenin vaniljakastike. Olisin halunnut kokeilla kaulintamassan alle kosteuseristeeksi marenkikreemiä (vai mikä lie nyt onkaan), mutta enpä uskaltanut alkaa testailemaan näihin kakkuihin, jo ajanpuutteenkin vuoksi. Eli kosteuseristeenä Jameksen sokerikreemi. Maidottomassa kakussa eristeenä vadelmamarmeladi. Kuorrutteena siis kaulintamassa, jonka värjäsin kahdessa erässä Wiltonin taivaansinisellä pastavärillä, enkä tietenkään saanut niitä samansävyiseksi. Tarkoitus oli vaivata massat yhteen, jotta saisin saman värin kaikkiin kakkuihin, mutta massa näytti kauniimmalta, kun marmoroin sen. Se vaan ei näistä kuvista näy... Pinnassa sokerimassasta lumihiutaleita ja pikeeritöräykset sokerihelmineen ja pearlspray.

Sitten vielä 3 kpl Sachereita, jotka tein tällä ohjeella kaksinkertaisena. Kun en muuta enää keksinyt, pursotin pienet ruusukkeet jokaiseen annospalaan ja lykkäsin päälle Meiran vaaleansinisen koristejäähileen.

Mahtui tähän projektiin yks kakkukatastrofi, mutta ei siitä sen enempää. Kiitokset kuitenkin äidille, joka tuli hätiin .  Marenkien ohjeen laitan myöhemmin, kun saan ne kuvat kahvilasta. Itse en tullut ottaneeksi kuvia niistä ja enkelipipareista, mutta onneksi meillä oli taitava ammattilainen kuvaamassa, joka sai tunnelman ikuistettua konsertista .

Omat jouluvalmistelut on jääneet paljolti konserttikahvilan ja muuton jalkoihin ja tällä hetkellä meillä myös lapset sairastaa, joten joulusuunnitelmatkin meni uusiksi . Piparitalokin jää nyt tältä joululta tekemättä. Kaikesta huolimatta haluan toivottaa kaikille...

Hyvää ja siunattua joulua !