Meille on varmaan kiva tulla kylään, kun kaverit joutuu aina mun koekaniineiksi Tähän ohjeen bongasin töissä jostain lehdestä, kun vielä muistais mikä niistä se oli...Ohjeen mukaan kakusta riittää 10 henkilölle ja yhdessä annoksessa on 230 kcal ilman suklaakoristeita. Itse koristelin punaisella Candy Meltsillä, jota jäi Miljan kakusta yli...tai no, voiko tuota nyt koristeluksi kauheen kovaan ääneen sanoa  Kunhan spritsailin jotain, ettei tarvi kallista ainetta roskiin heittää Maku kakussa oli toooosi hyvä Käytin kakun kokoamiseen reunavuokaa sillä seurauksella, että suklaakiisseliä valui tarjoilualustalle, joka on Tupperin tarjoiluvati, jonka pohja antaa periksi. Seuraavalla kerralla laitan alustaksi lasisen lautasen, niin saan reunavuoan tukevammin lautasta vasten.

Pohja:

4 kananmunaa

1,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

 

Täyte:

6 liivatetta (käytin muistaakseni 5)

1 dl sokeria

3 rkl kaakaojauhetta

4 rkl perunajauhoja

6 dl rasvatonta maitoa

50 g tummaa suklaata

1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (rasvaa 9 %)

0,5 dl kuumaa vahvaa kahvia

Pinnalle: tummaa suklaata

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon varovasti nostellen. Siirrä kolmannes taikinasta toiseen pienenpään kulhoon ja siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Sekoita varovasti tasaiseksi. Levitä vaalea kakkutaikina leivinpaperoidulle uunipellille ja pursota sen päälle tummia taikinaraitoja n. 2 cm välein. Paista raidallista pohjaa 225 °C n. 7 minuuttia. Nosta hetkeksi jäähtymään. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi varovasti. Anna jäähtyä.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita sokeri, kaakaojauhe ja perunajauhot kattilassa. Lisää maito ja kuumenna seosta sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita paloiteltu suklaa. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa vanijakastikkeesta mahdollisimman paksu vaahto. Kuumenna kahvi kattilassa ja sulata liivatelehdet kahviin. Anna hieman jäähtyä. Kaada liivateseos suklaakiisseliin ja kääntele lopuksi joukkoon vaniljakastike. Sekoita.

Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 20 cm). Vuoraa myös reunat leivinpaperisuikaleilla. Katso kakkulevyn pintaa ja suunnittele miten päin haluat raidat kakun ulkopintaan. Leikkaa kakkulevyn reunasta vuoan pohjan kokoinen rengas ja laita se vuokaan. Leikkaa loppu levy leveiksi, vuokaa hieman korkeammiksi kakkusuikaleiksi. Asettele levyt varovasti pystyyn ja hieman lomittain niin, että kauniista raidasta tulee kakun ulkopinta. Kaada täytemassa varovasti vuokaan ja peitä vuoka. Anna hyytyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään. Irrota vuoka kakun ympäriltä ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele suklaalastuilla tai kaakaojauheella.