Nämä ruisruudut bongasin Ekun blogista. Aivan mielettömän hyviä :) Taikina jää aika löysäksi, joten aika lailla saa jauhoja käyttää taikinan levitykseen pellille. Vaikka itse käytin taikinan tekoon vähän enemmän jauhoja mitä ohjeessa oli, niin leivästä tuli silti pehmeää.

2040651.jpg

Ohje kopsattu suoraan Ekulta

5 dl vettä
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
½ dl öljyä
1 pss (11g) kuivahiivaa
4 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja

Lisää 42 asteiseen veteen suola, sokeri ja öljy. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää jauhot taikinanesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele taikinan päälle reilusti ruisjauhoja ja taputtele n. 1 cm:n paksuiseksi. Leikkaa levy taikinapyörällä neliöiksi. Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 30-40 min. Paista 225 asteessa n. 20 min.