Ihka ensimmäinen kakkutilaukseni! Naapurissa vietettiin toukokuun lopulla 9 v. hääpäivää ja isäntä tilasi (vaimoltaan salaa) multa pienen prinsessakakun. Ensimmäistä kertaa muuten tein, monta kertaa aiemmin olen ohjeita selannut, mutten ole rohjennut edes yrittää, koska olen vähän vierastanut marsipaanin käyttöä.

Pohjaksi tein 3 munan kakkupohjan halkaisijaltaan 16 cm vuokaan. Sain koristelun suhteen vapaat kädet, täytteenä oli toiveesta mansikkahilloa ja jotain vaniljaa. Koska tilaus tuli lyhyellä varoitusajalla meinasin ekana väliin Creme Vanillaa, mutta päädyin sitten tekemään täytteen itse alusta asti. Toiveena oli, ettei kakusta tule kuivaa. Käsittääkseni perinteistä prinsessakakkua ei kostuteta (taitaa siitäkin olla montaa mielipidettä). Kostutin 3 osaan leikatun kakkupohjan vedellä, jossa oli vähän sitruunamehua. Täytin kakun edellisenä iltana: alempaan väliin laitoin mansikkahillon ja ylempään väliin vaniljamoussen. Kokosin kakun suoraan tarjoilualustalle irtopohjavuoan reunaa apuna käyttäen. Tämän ohjeen olen ottanut joltain reseptisivustolta netistä ja ohjeesta olisi riittänyt kahteen väliin. Loppu mousse ei kylläkään jäänyt seisomaan tyhjänpantiksi jääkaappiin ;)

Vaniljamoussen ohje:

1 liivatelehti

2,5 dl maitoa 

1,5 rkl maissitärkkelystä

1,5 rkl sokeria

2,5 tl vanilliinisokeria

2 keltuaista

2 dl kermaa vaahdotettuna (käytin Flora Vispiä)

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Sekoita maito, maissitärkkelys, sokerit ja keltuaiset kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Purista liivatelehdestä vesi ja liuota liivate kuumaan kiisseliin. Vatkaa jäähtyneen kiisselin rakenne rikki ja lisää kermavaahto.

Ylempään kerrokseen laitoin keskelle pohjaa kasan vaniljamoussea ja laitoin kakun hyytymään jääkaappiin. Kun täyte oli tarpeeksi hyytynyt, laitoin vasta sitten kakkupohjan kannen päälle ja kostutin senkin. Seuraavana päivänä kuorrutin kakun kaupan valmiilla vihreällä marsipaanilla. Marsipaanin alle tein voikreemin
Kinuskikissan ohjeella.  Tästä määrästä jäi vielä vähän jemmaan jääkaappiin. Laitan ohjeen vielä tähän.

125 g margariinia (käytin suolatonta voita)

0,5 tl vaniljasokeria (käytin vanilliinisokeria)

250 g tomusokeria

1 rkl vettä

Pehmennä margariini notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita joukkoon tomusokeri vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.

Marsipaanin sain ujutettua kakun päälle niin, ettei edes tarvinut tehdä saumoja kakun reunaan. Etukäteen vähän pelkäsin miten onnistuisin. Leikkasin ylijääneen reunan pizzaleikkurilla siten, että sain ujutettua vähän marsipaanilevyä kakun alle. Alareunaan tein vielä nyörin marsipaanista. Vaaleanpunaisesta marsipaanista tein koristemuoteilla kukkia, jotka liimasin kaupan koristekuorrutteella kakkuun kiinni.

1602124.jpg

1602131.jpg

Ihan oudot värit tässä alemmassa kuvassa...Tällainen siitä siis tuli. Olin itsekin tyytyväinen tulokseen. Ja pääsin vielä maistamaankin kakkua...hyvää oli :) Onnea vielä M & P !!!