Tästä kakusta tuli naapurini lohdutuskakku, hän kun kinkkaa kyynärsauvoilla vielä muutaman viikon tästä eteenpäin. Kyselin eilen, että mitä kakun pitää sisältää, niin vastaus oli yksiselitteisen selkeä SUKLAA, kuinkas muutenkaan. Ja sehän mulle passaa :) Ohjeen kakkuun olen ottanut muutama vuosi sitten Yhteishyvän ruokalehdestä. Pohjan olen aiemmin tehnyt aina Digestivestä, mutta nyt (tilanteen vakavuuden huomioon ottaen) tein pohjan Dominoilla. Mulla oli jääkaapissa purkki Valion vaahtoutuvaa mansikkakermaa, jonka laitoin hyydykkeeseen tavallisen kerman sijaan. Kakku sai siitä ihan kivan pehmeän persikan värisävyn (mikä ei kylläkään tuosta kuvasta näy...) ja mansikan maun. Kannattaa kokeilla :) Kaappiin jäi vielä mokkakerma, se täytyy testata tässä tulevaisuudessa...mieluiten ihan lähitulevaisuudessa, eiks jeh Johanna ;) 

1717480.jpg

Kakun päälle laitoin vielä tummasta suklaasta pritsatut perhoset. Oli muuten eka kerta, kun pritsasin tällä lailla... ja sen kyllä huomaa.

Laitan tähän vielä alkuperäisen ohjeen kakkuun:

Suklaapohja:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

175 g dominokeksejä täytteineen

50 g rasvaa sulatettuna

Täyte:

5 liivatelehteä

200 g valkoista suklaata

0,5 dl sokeria

2 kananmunaa

2 dl kermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

 

Murenna keksit monitoimikoneessa tasaiseksi jauheeksi. Keksit voi myös murskata kaksinkertaisessa muovipussissa esim. kaulimella. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa irtopohjavuoan kokoinen leivinpaperi vuoan pohjalle ja painele keksiseos vuokaan leivinpaperin päälle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vaahdota sokeri ja kanamunat vesihauteessa. Kiehauta kattilassa vesi ja vatkaa munat ja sokeri teräskulhossa tai -kattilassa kiehuvan veden päällä. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot ja lisää vatkaten joukkoon tuorejuusto ja jäähtynyt suklaa. Kiehauta 1/2 dl vettä, purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kiehuvaan veteen. Lisää liuos vatkaten täytteen joukkoon. Hyydytä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään. Tarjoile tuoreiden hedelmien tai marjojen tai raikkaan marja- tai hedelmäkastikkeen kanssa.