Ensimmäinen pallokakkuni! Mieheni ammattialan Beach Volleyn SM-kisat pidettiin tällä viikolla. Loppusijoitus taisi olla 10 parhaan joukossa (hyvä pojat!), joten sen kunniaksi kakku töihin viemiseksi :)  Tein kakun mittakaavassa oikeasta pallosta...tai siis pallon puolikkaasta. 

1725697.jpg

Pohjana 7 kananmunan kakkupohja, jonka tein 24 cm halkaisijan vuokaan, että sain kakusta korkeamman. Vuoan reunoja korotin tällä reunavuoalla. Pohjan halkaisin 4 osaan. Kahteen väliin tein lakritsitäytteen, jonka tein soveltaen Kinuskikissan lakutäytettä täällä, sekä yhteen väliin sitruunatäytteen, joka on ihan oma sovellus. Pohjan muotoilin veitsellä pallon muotoiseksi ennen koristelua. Päällä värjättyä marsipaania, jonka alla voikreemi. Ihan tasaista jälkeä ei tullut, koko kaupungista meni sähköt juuri kun olin levittämässä voikreemiä kakun pinnalle. Ei siinä mitään jos se olisi tapahtunut päivällä, mutta se tapahtui lähempänä puolta yötä. Pienen taskulampun kanssa tein kakkua ja kakku oli melkein valmis, kun sähköt tuli takaisin.

1725698.jpg

Kakun päälle suihkautin vielä helmiäistä ja murustin Digestiveä hiekaksi pallon ympärille. Tuliaisiksi töistä mulle oli jätetty pieni pala kakkua. Oli hyvää! Voikreemin tilalle kun vaan keksisi jonkun vähemmän äkkimakean kreemin. Käsittääkseni pelkkää kermavaahtokin käy, mutta silloin kakku kannattaa tehdä ja tarjota samana päivänä, ettei marsipaani ala hikoilla kakun päällä. Onko näin?