Tämä blogi on ollut hiljaa jonkin aikaa, mutta hiljaista ei todellakaan ole ollut meidän huushollissa. Tietokone on vaihtunut ja nyt opetellaan käyttämään tätä uutta ja tietysti keittiössä on kolisteltu enemmän ja vähemmän. Päivittelen leipomuksia tulevina päivinä.

Kakkusaralla on pitänyt kiirettä muutaman päivän. Siskoni tilasi tupareihin/lastensa synttäreille täytekakun. Kakun suhteen oli selvät sävelet: suklaata, ei marsipaania tms. eikä mitään marjoja. Mutta kun poika haluaa Spiderman-kakun ja tytär haluaa oikein hempeää vaaleapunaista prinsessahörhelöä, niin miten yhdistää nämä kaksi aihetta samaan kakkuun. Siis tekemään kahta kakkua :) Ja hoppuhan siinä tuli, kun tilaus tuli viimetinkaan.

Tässä kermakakku, Spidermanin lisään tänne kunhan ne kuvat lähetetään mulle :) 

1791575.jpg

Kakkupohja tehty Kinuskikissan suklaakakkupohjan mukaan täällä, tein taikinan 1,5 kertaisena. Leikkasin pohjan kolmeen osaan, kostutin vedellä (kakkupohja on itsessään niin makea) ja täytteenä molemmissa väleissä diplomaattikreemiä ja Bonan mango-päärynäsoseesta tehtyä paksua kiisseliä. Päälle piti tulla värjätty valkosuklaaganache, mutta mönkäreeseen meni, joten flora vispi korvasi sen.

1791578.jpg

Myös ruusut ja lehdet on flora vispiä värjättynä. Päivä oli jotenkin kostean nihkeä, joten ruusuja olisi voinut jämäköittää vanilliinikreemijauheella, mutta se purkki sattui unohtumaan kotiin (kiireessä kun lähdettiin taas kerran). Ruusut alkoi lössähtää tosi nopeasti, varsinkin tuo kaikista suurin, jonka tein avonaisimmaksi. Lopuksi laitoin päälle vielä muutaman sokerihelmen. Ulkonäkö ei ole ihan sitä mitä olin suunnitellut, mutta aika hyvä kamalaan kiireeseen nähden (seli seli... ;)

1791580.jpg

Kakku maistui tosi hyvältä, mutta tuosta suklaapohjasta tuli vähän liian jämäkkä mun makuun. Kostutukseen sai käyttää todella paljon enemmän nestettä normikakkupohjaan verrattuna. En uskaltanut suklaa-margariiniseoksen lisäämisen jälkeen sekoittaa taikinaa kovin paljon, ettei se lässähtäisi, joten pohjaan jäi suklaisia sattumia, jotka ei ollenkaan maistuneet pahalle ;)

Onnea uuteen kotiin ja onnittelut molemmille synttärisankareille!