Tätä tarjoiltiin myös kutsuilla. Ystäväni Minna toi mulle kesällä Maku-lehden, josta hän oli ystävällisesti huutomerkeillä merkannut ne reseptit, joita voisin tehdä ;) Tämä oli yksi niistä huutomerkeillä varustetuista resepteistä, joten eikun kokeilemaan. Oli ihan uusi tuttavuus mulle. Tuo valkoinen päällä on tomusokeria, joka suli kakun pintaan samantien...

2102120.jpg

Tässä ohje pellilliseen. Puolitin ohjeen, koska tein kakun halkaisijaltaan 24 cm reunavuokaan.

Pohja:

7 dl kaurahiutalieta
150 g margariinia
2 dl fariinisokeria

Täyte:

100 g margariinia
400g tummaa suklaata
800g maustamatonta tuorejuustoa
1 appelsiinin kuori raastettuna
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl ranskankermaa
8 munaa

Paahda kaurahiutaleita miedolla lämmöllä pannulla, etä ne vähän ruskistuvat. Siirrä pannu sivuun ja sekoita joukkoon paloiteltu margariini ja fariinisokeri. Kääntele, kunnes margariini on sulanut. Kaada muruseos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita tiiviiksi levyksi.

Paloittele suklaa ja margariini pinnoitettuun kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Varo ettei suklaa pääse palamaan.

Sekoita loput aineet kananmunia lukuunottamatta keskenään. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä suklaaseos ja (yli) puolet juustoseoksesta. Kaada suklaaseos pohjan päälle ja levitä päällimmäiseksi juustoseos. Vetele haarukalla taikinaan koristeraitoja ja paista kakkua 175 asteessa n. tunti.

Huom! Tuohon suklaaseokseen kannattaa sekoittaa juustoseosta enemmän kuin puolet. Vaalea juustoseos ei millään tahtonut sekoittua suklaaseokseen, kun yritin tehdä haarukalla koristeraitoja pintaan.