Tänään juhlittiin ystäväni 2 v. täyttävän tyttären ja samalla meidän tyttären viime juhannuksena ollutta synttäripäivää, he eivät silloin päässeen juhliin. Koska pienempi synttärisankari on maitoallerginen, tein kakusta maidottoman.

1950947.jpg

Pohjana 4 kananmunan tumma kakkupohja, jonka neiti 4 v. kostutti (erittäin hyvin) vedellä. Välissä Muksun mangoyllärisosetta ja gogreenin vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.

1950953.jpg

Kuorrutin gogreenin vispillä. Koristeena päällä tummasta suklaasta pritsattu kruunu (itse väkerretty malli) ja sokerimassasta tehtyjä kukkia ja nonparelleja.

1950958.jpg

Kukkiin laitoin vähän kullankimallusta, pitäähän sitä prinsessoilla olla :)

En ole koskaan aiemmin käyttänyt maidottomia tuotteita ja tämä gogreen oli positiivinen yllätys. Vispi sinällään oli ihankuin pehmeää voita, kun sen puristi purkista ulos. Vatkasin sitä hetken käsivatkaimella ja hyvin pysyi pursotukset kakun reunoilla. Tuntumalla meni ;) Tavara on paljon raskaampaa kuin normi vispikerma, mutta helppo ja miellyttävä pursottaa. Maku on jo valmiiksi tosi makea, joten ei tarvi makeuttaa millään. Vaniljakastike maistui ihan aavistuksen erilaiselta kun esim. floran vaniljakastike. Tuota vispiä tähän kakkuun meni 3 purkkia.

Onnea I:lle !