1 pss Kauranappeja (Perheleipurit) ja Ruismarkkoja (Primula)

250 g kylmäsavulohta
1 prk (2 dl) vispikermaa
100 g yrttituorejuustoa (käytin Creme Bonjour yrttitarhaa)
1-2 rkl (tai oman maun mukaan) sitruunamehua
tuoretta basilikaa silputtuna

Silppua lohi hienoksi. Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto. Lisää lohi ja basilikasilppu joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Mausta oman maun mukaan. Anna makuutua jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli. Pursota leipien päälle ja koristele.

2102127.jpg

Mielestäni savulohi ei kaipaa mitään muuta maustetta, kalan maku on itsessään jo niin herkullinen. Kuten kinkkunapissakin, jos tämän täytteet haluaa voileipäkakun väliin, korvaa kermavaahto ranskankermalla tai lisää joukkoon liivatetta, koska täyte on todella kuohkea.