Olkoon nyt sitten tuolla nimellä, kun en muutakaan keksi. Kutsuimme itsemme kylään ystäviemme luokse parisen viikkoa sitten ja lupasin leipoa jotain kahvipöytään Hymy Koska vierailu tuli vähän hätäseen, oli turvauduttava siihen mitä kaapista löytyi, joten ohje on ihan oma ja hihasta vedetty. Jääkaappiin oli jäänyt aiemmasta tilauskakusta valkosuklaakreemiä, joten pursottelin ruusuja ja lehtiä koristeeksi kakun päälle. Väriyhdistelmä on kaikkea muuta kun kaunis, mutta enpä jaksanut alkaa värjäilemään Kieli ulkona

Täytteeseen meni mm. Mascarponen jämät, joille en ollut vielä keksinyt mitään käyttöä. Sitruunamehu olisi tuonut täytteeseen lisää potkua, jota se jäi mielestäni kaipaamaan, mutta koska kyläpaikassa emäntäväellä on sitrusallergia, en voinut käyttää sitä. Tosin miedompaan makuun saattoi vaikuttaa myös tuo Mascarpone, muuten rahkan maku olisi päässyt paremmin esiin, näin arvelisin. Täytyy testata samainen kakku joskus ilman tuorejuustoa.

Pohja:

n. 200 g Digestive-keksejä

juoksevaa margariinia (summamutikassa suoraan purkista...)

 

Täyte:

1 prk Flora Vispiä

2 prk Valion vaniljarahkaa

(1/2 prk Mascarponea)

1 prk Piltti mustikkasosetta

tomusokeria maun mukaan

3 liivatetta (käytin isoja tukusta saatavia)

 

Murusta Digestive ja sekoita siihen pehmeä margariini. Painele muruseos irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan n. 24 cm, käytin Städterin pyöreää reunaa). Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka, mustikkasose (ja Mascarpone). Lisää tomusokeria maun mukaan. Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen n. 5 minuuttia kylmässä vedessä lionneet liivatteet. Sekoita liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.