...jossa on vähän kaikkea. Tein tämän pääsiäisen aikaan äidin synttärikahvipöytään koemaistettavaksi, kun kaapissa oli sitruunarahka ja avattu purkki Flora Vanillaa. Marianne Crushin heitin sekaan hetken mielijohteesta, kun sitäkin oli avonainen pussi. Ja se kyllä kannatti Sitruunarahkamousse toimi perustana tähän kakkuun. Pohjaksi olisi sopinut paremmin Domino-keksit, mutta niitä ei tähän hätään ollut kaapissa. Kakusta tuli halkaisijaltaan n. 24 cm. Samalla tuli testattua kuinka vähempi määrä liivatetta toimii. Tähän määrään riitti tuo 4 liivatetta, mutta kakun kannattaa antaa hyytyä yön yli jääkaapissa. Yleensä hyydykekakkuihin tulee enemmän liivatteita pienempään määrään täytettä, joten kakusta tulee tiiviimpää. Tästä tuli todella pehmeä ja suussasulava, just sopiva mun makuun Mitä sanoo raati näin jälkikäteen?!

Pohja:

200 g Digestive-keksejä (mieluummin Dominoja, jos niitä sattuu olemaan...)

Juoksevaa margariinia...sillai sopivasti, ei tullut mitattua...

 

Täyte:

1 prk Flora Vispiä

1 vajaa prk Flora Vanillaa

1 prk sitruunarahkaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

sitruunamehutiivistettä maun mukaan

sokeria maun mukaan

vajaa pussillinen Marianne-Crushia

tilkka vettä

4 liivatetta

 

Murskaa keksit ja sekoita juokseva margarini keksimuruihin. Painele pohja irtopohjavuoan pohjalle tai rengasvuokaan suoraan tarjoilualustalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5 minuutiksi). Tee sillä aikaa täyte: vaahdota Flora Vispi ja Vanilla, lisää joukkoon tuorejuusto ja sitruunarahka. Lisää vielä halutessasi Marianne Crush. Lisää sitruunamehua ja sokeria maun mukaan. Kiehauta tilkka vettä ja sulata pehmenneet liivateet siihen. Anna hieman jäähtyä ja kaada täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Sitruunamehulla saa tähän täytteeseen enemmän sitruunan makua, mutta mikään ei estä korvaamasta tuorejuustoa toisella purkilla sitruunarahkaa tai raastamasta sitruunan kuorta joukkoon puristetun mehun lisäksi.