Synttäreille tein myös ekaa kertaa Texmex-voileipäkakkua, jota olen halunnut kokeilla jo pitkään. Googletin netistä ja ohjeita oli vaikka kuinka, tämän taisin ottaa Pirkan sivuilta ja muuttelin sitä hiukan. Ohjeessa oli mm. kostutukseen sitruunamehua, mutta korvasin sen maidolla. Kakun tulisuus jakoi mielipiteitä 50/60. Osa (allekirjoittanut mukaanlukien) oli sitä mieltä että kakku oli just sopiva ja osan mielestä olisi saanut olla vieläkin tulisempi. Taitoin nimittäin kakun tulisuutta ranskankermalla, koska en itse tykkää kovin tulisesta ja se toi kivasti pehmeyttä sekä täytteeseen että makuun. Tarkkoja määriä ranskankermalle en muista, mutta maistelemalla saa hyvän tuntuman siitä, mikä on itselle sopivaa Tilasin kakkuun käyttämäni vuokaleivät läheisestä leipomosta voileipäkakkusiivutuksella. Laitoin kolme siivua vierekkäin (lyhensin niitä vähän, että mahtui tarjottimelle) ja joka toisen kerroksen (kaikkiaan 4 kerrosta leipää) ladoin toisin päin, jotta kakku pysyy paremmin kasassa. Neliön mallinen reunavuoka (omani on Städterin) on aika kätevä apuväline täyttämisessä. Täyteitä oli riittävästi tämän kokoiseen kakkuun.

Tässä ohje sellaisena kuin minä sen tein:

 

Pohjana 2 kpl vaaleaa sekavuokaleipää

 

Broileritäyte:

n. 500 g hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita

1 prk mietoa Salsakastiketta (taisin käyttää Santa Mariaa)

1 prk juustodippiä (Rainbow)

ranskankermaa (maun mukaan, tähän taisin laittaa n. 1/2 prk...ehkä...)

 

Guacamoletäyte:

1 prk quacamoledippiä (säästä n. 1/4 kuorrutukseen)

1 punainen paprika

ranskankermaa

 

Kuorrutus:

200 g Chili-paprika tuorejuustoa

osa guacamoledipistä

ranskankermaa (maun ja kuorrutteen riittävyyden mukaan)

 

Kostutukseen: maitoa (kasvis- tai kanaliemikin käy hyvin)

 

Koristeeksi:

salaatinlehtiä (käytin Frisee-salaattia)

kirsikkatomaatteja

nachoja

tuorekurkkua

 

Ruskista broileri, valuta ja jäähdytä. Hienonna broilerinsuikaleet veitsellä. Sekoita joukkoon broileritäytteen muut ainekset. Kuutioi paprika pieniksi palasiksi. Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Täytteet ovat valmiina.

Halutessasi leikkaa leivistä reunat ohuelti pois. Lado ensimmäinen kerros leipiä tarjoilualustalle. Kostuta. Levitä päälle n. puolet broileritäytteestä. Lado toinen kerros leipiä, kostuta ja levitä n. puolet guacamoletäytteestä ja ripottele puolet paprikakuutioista päälle. Jatka kolmas ja neljäs kerros alun tapaan niin, että täytteet tulee vuorotellen leipäkerrosten väliin. Suojaa kakku tuorekelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.

Kuorrutte: sekoita tuorejuusto, loppu guacamoledippi ja ranskankerma (vaikka guacamoledippiä ei tullut kuorrutteeseen paljon, niin se antoi sopivasti potkua, ainakin mun makuun). Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille. Koristele ja nauti kättesi töistä