Joo joo, tiedetään tiedetään, mun hämähäkinverkkokuviointi meni vähän (ai vaan vähän??!) päin seiniä . Lakukastikepurkki hoiruutteli ulos purkista miten sattuu ja seuraavana päivänä kakun pinnassa oli kivoja lammikoita...tarvii keksiä jotain vähemmän vetistä seitiksi ens kerralla. Kaapissa ei ollut muuta kun tuo lakukastike...No joka tapauksessa, olen halunnut jo jonkin aikaa kokeilla Dominon salmiakki-chili-keksejä hyydytettyyn kakkuun. Viime viikolla sain tekosyyn, kun kutsuttiin tulevat naapurit kylään. Kyläluutakin sai uuden kodin taas hetkeksi, asianosaiset tietää mistä on kyse .

Mun makuun näihin hyydytettyihin kakuihin tulee aina liian vähän keksimurua pohjaan. Yleensä lisäilen keksejä vähän miten sattuu, mutta nyt olin reipas ja punnitsin ne. Reunavuoan säädin muistaakseni n. 22 cm ja keksipohjasta tuli sopivan paksuinen. Margariinia en koskaan mittaile, vaan laitan sitäkin näppituntumalla sopivan määrän. Täyte on omasta päästä. Hyvää tuli, pitää tehdä muilloinkin

Pohja:

250 g Domino Black-keksejä

juoksevaa margariinia...sillai sopivasti

 

Täyte:

1 prk flora vispiä

2 prk sitruunarahkaa

1 prk Sunnuntai vaniljatuorejuusto

2 dl sokeria

1-2 tl vanilliinisokeria

5 liivatetta

 

Hienonna keksit ja sekoita margariini joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Vaahdota kermavaahto ja sekoita joukkoon sitruunarahka ja vaniljatuorejuusto. Lisää sokeri ja vanilliinisokeri. Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen pehmenneet liivatteet. Kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.