Vanhoilla jutuilla mennään...puistoleipomuksia parin viikon takaa Alkuperäisen ohjeen hapankermakakkuun löysin Mimmin blogista. Tuunasin sitä kaakaojauheella ja jätin mausteet pois. Tämä on hyvä kakku siitä, ettei tähän tule yhtään margariinia, mut ei tästä silti kaloreita puutu...Tein ohjeen kaksinkertaisena. Hyvin teki kauppansa, ei jäänyt jälkipolville ihmeteltävää Harmi, ettei tullut otettua kakkusiivusta kuvaa, siitä tuli kauniin tummanruskea.

Ohje yhteen kakkuun sellaisena kun sen itse tein:

 

1 lasillinen (hapanta) kermaa (käytin flora vispiä)

1 lasillinen kananmunia (meidän lasiin meni 4 kpl isoja kananmunia)

1,5 lasillista sokeria

1,5 lasillista vehnäjauhoja

0,5 lasillista kaakaojauhoja

0,5 tl soodaa

0,5 tl leivinjauhetta

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi käsin sekoittaen. Paista heti uunin alatasolla 175 °C n. 60 min.