Puistoleivonnaisten sarja jatkuu. Nopea ja helppo ohje, jossa ei tarvi vaahdotella mitään. Löysin tämän jostain netin uumenista. Alkuperäiseen ohjeeseen oli käytetty maustamatonta rahkaa, mä vaihdoin sen sitruunarahkaksi ja lorautin vähän sitruunamehua joukkoon. Maku jäi aika miedoksi, mutta kakun vanhetessa sitruunan maku tuli paremmin esiin .

Olen huomannut, että mun vanhat teflonpinnoitetut kakkuvuoat tekee kakun pinnan tosi tummaksi (vaan ei palaneeksi). Aikaisemminkaan ei kakkua voi ottaa uunista pois, ettei jää raa'aksi. Nyt kävin ostamassa silikonivuoan, täytynee testata, millaista jälkeä se tekee. Eipähän tarvi enää korppujauhotella vuokia, niin se ainakin lupaa

 

4 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

1 tl soodaa

1 tl vaniljasokeria

1 tl suolaa

0,5 dl maitoa (käytin kermaa)

1 prk sitruunarahkaa (tai joku muu maustettu rahka)

2 kananmunaa

150 g margariinia sulatettuna

(loraus tai kaksi sitruunamehutiivistettä)

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito, rahka ja sula margariini (sekä sitruunamehu). Yhdistä osat keskenään ja sekoita hyvin. Paista 200 °C n. 45- min. voidellussa, korppujauhotetussa vuoassa.