Vihdoinkin linjoilla! Ollaanhan tässä oltu kotona reissun jälkeen jo jonkin aikaa, mutta on kiirettä pukannut oikein kunnolla ja kaiken kukkuraksi kuopuksella on jo viidettä päivää kuumetta ja kamala räkätauti, ei onneksi kuitenkaan sikanuha. Yöt on menneet enemmän ja vähemmän valvoessa... Mutta lupasin päivitellä vanhoja reseptejä, tässä niitä tulee tasan yksi. Osa kuvista on vielä kamerassa, joten kun jaksan/ehdin ne siirtää koneelle, niin sitten tulee lisää. Siellä on ainakin yks kakku siskontytölle. Lisäksi mulla on tällä hetkellä työn alla on yks kakkuproggis, siitä sitten myöhemmin lisää kun valmistuu
Jaarittelut sikseen. Tämä ohje on bongattu telkasta, joku brittiläinen leivontaohjelma se oli (ehkä), mutten enää muista mikä. Tämä on samaan aikaan makea ja suolainen leivonnainen Maapähkinävoin voi tietysti muuttaa suolattomaksi, mutten osaa sanoa, tuleeko tästä sitten taas liian imelää. Kertokoon joku, jos testaa Tästä ei sitten kaloreita uuvu
Ohjeesta tulee pellillinen:
200 g pehmeää voita/margariinia
300 g maapähkinävoita (suolainen tai suolaton)
350 g hienoa sokeria
2 kananmunaa
150 g valkosuklaata
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
(2 tl vaniljauutetta)
Vatkaa pehmeä voi ja maapähkinävoi ilmavaksi vaahdoksi. Lisää halutessasi vaniljauute. Vatkaa sokeri ja kananmunat joukkoon. Paloittele valkosuklaa pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne joukkoon (sekoitus lastalla). Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle tasaisesti. Paista 175° n. 25-30 minuuttia. Tarjoile lämpimänä esim. vanijajäätelön kera.