Ohje on vanhasta Yhteishyvälehdestä, olen tehnyt tätä viimeksi vuosia sitten.

1246129841_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä alkuperäinen ohje. Sitrusallergian takia jätin sitruunamehun ja -pippurin pois ja käytin ruohosipulituorejuustoa. Mausteeksi lisäsin vähän mustapippuria.

Pohja:

150 g ruisleipää tai hapankorppuja
0,75 dl juoksevaa margariinia
0,5 dl maitoa

Täyte:

8 liivatelehteä
4 dl kermaviiliä
600 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g kylmäsavulohta
1 tl sitruunapippuria
0,5 dl sitruunamehua

Aseta levinpaperi irtopohjaisen vuoan pohjalevylle. Kiristä vuoan reuna kiinni, jolloin paperi jää väliin. Hienonna hapankorput tasaiseksi jauheeksi monitoimikoneessa. Lisää juokseva rasva ja maito. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle. Valmista täyte. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuutioi kylmäsavulohi. Sekoita täyte kermaviilistä, tuorejuustosta ja lohesta. Mausta seos sitruunapippurilla. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon. Leikkaa leivinpaperista vuoan reunan korkuiset suikaleet ja kastele paperi vedellä. "Liimaa" paperi vuoan reunoihin ja kaada täyte vuokaan. Hyydytä kylmässä seuraavaan päivään. Avaa vuoka ja poista reunapaperit. Siirrä kakku tarjoilulautaselle, leikkaa ylimääräinen paperi pois ja koristele kakun pinta kylmäsavulohella, mädillä ja tillillä tai herneenversoilla.