Kuopuksen synttäreille tein myös pari voileipäkakkua pitkästä aikaa. Tässä niistä ensimmäinen. Voileipäkakut voi tehdä vähän kevyemmin ilman majoneesia, mutta minusta näissä kakuissa pitää maistua majoneesi edes vähän. Kun majoneesia lisää pari kukkurallista ruokalusikkaa, niin täytteestä ei tule raskas.

Käytän aina voileipäkakuissa sekä tummaa että vaaleaa vuokaleipää. Itse en niitä jaksanut tehdä, vaan tilasin leivät meidän Prisman leipomosta voileipäkakkusiivutuksella.

Täytteet on hyvä valmistaa hyvissä ajoin makuuntumaan jääkaappiin ennen täyttämistä. Voileipäkakussa on 5 leipäkerrosta. Kasaaminen kannattaa aloittaa tummasta leivästä vuorotellen vaalean leivän kanssa niin, että tumma leipä tulee päällimmäiseksi. Siihen on helpompi levittää kuorrutus. Yleensä teen aina kapeita kakkuja, mutta tällä kertaa tein yhden isomman kakun. Laitoin leipäkerrokset lomittain, että kakku pysyy paremmin kasassa. Täytteet laitoin vuorotellen kerrosten väliin. Voileipäkakut olivat jääkaapissa yön yli leivinpaperiin käärittynä. Ennen koristelua leikkasin reunat suoriksi. Koristeluihin ei ollut aikaa paneutua, joten sen ne on näköisetkin Silmänisku

Kostutin kakun lihaliemellä. Tummaan leipään kannattaa tuhlata lihalientä, jotta kakusta tulee tarpeeksi kostea.

Täyte 1

500 g palvikinkkusiivuja (Lapin liha) pienenä silppuna

1 prk ranskankermaa

200 g yrttituorejuustoa

sinappia ja ketsuppia oman maun mukaan

tuoretta persiljaa silppuna

(majoneesia oman maun mukaan)

 

Täyte 2

2 prk ruohosipulimaksapasteijaa (Herra Snellman)

1 prk ranskankermaa

punaista paprikaa pieneksi pilkottuna

(majoneesia)

 

Kuorrute

1 prk vaahdotettua flora vispiä

1 prk ranskankermaa

vähän majoneesia