Grahamsämpylät on aina hyviä. Näitä tulee tehtyä aika usein, viimeksi eilen. Tämä kuva tosin on viime joululta. Ohje näihin löytyy Myllyn Paras grahamjauhopussin kyljestä.

Sanottakoon tuosta vehnäjauhojen määrästä se, että olen aina joutunut laittamaan enemmän niitä kuin mitä ohjeessa on. Muistaakseni viimeksi laitoin ehkä 10 dl. Taikinasta tulee mielestäni liian löysää tuolla ohjeen määrällä. Kun jauhoja lisää vähitellen, niin kyllä sen näpeissään tuntee milloin taikina on sopivaa :)

5 dl vettä (tai maitoa)
50 g hiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
4 dl grahamjauhoja
7-8 dl vehnäjauhoja (laitoin enemmän kuin ohjeessa)
0,5 dl öljyä tai voisulaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot. Mikäli käytät kuivahiivaa, sekoita se pieneen grhamjauhojen joukkoon ja lisää reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen. Anna turvota n. 5 min. Alusta taikina vehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormenpaksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja. Kohota solmut hyvin peitettyinä. Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä. Paista 225 °C uunin keskitasolla 10-15 min.