Maku-lehdessä (2/08) olleesta ohjeesta muokkasin yksinkertaisen täytteen, sopii myös voileipäkakkuun, mutta suosittelisin, että siihen kermavaahto korvataan esim. ranskankermalla tai vaihtoehtoisesti voi lisätä liivatetta, koska täytteestä tulee todella kuohkea. Mausteita voi lisäillä oman maun mukaan, tähän en lisännyt mitään mausteita, koska halusin savukinkun maun tulevan päällimmäisenä esille. Ostin pussin kauranappeja ja ruisneppareita, jotka riittivät hyvin sekä kinkku- että kylmäsavulohinappeihin näillä määrillä.

2102128.jpg

1 pss Kauranappeja (Perheleipurit) ja Ruismarkkoja (Primula)

250 g saunapalvikinkkua
2 dl vispikermaa
100 g yrttituorejuustoa (käytin Creme Bonjour yrttitarhaa)
tuoretta basilikaa (tai muita yrttejä) silputtuna
(mustapippuria, suolaa, sinappia)

Silppua kinkku hienoksi monitoimikoneessa tms. Vaahdota kermavaahto ja sekoita tuorejuusto joukkoon. Lisää kinkkusilppu ja lopuksi basilika. Mausta oman maun mukaan. Anna makuuntua jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli. Pursota leipien päälle ja koristele (tässä käytin basilikan lehtiä ja paprikaa).