Tämä kakku ei lähempää tarkastelua kestä ;) Toteutuksesta tuli toista kuin mitä visio oli. Olkoon tämä nyt sitten harjoituskakku pursotteluun ja oppeihin sarjassamme mitä-kannattaa-tehdä-toisin. Kakun maku oli onneksi hyvä, mitä ei voi ulkonäöstä sanoa :) Saattepahan ainakin häivähdyksen illan tunnelmasta :)



Kakkupohjaksi tein 3 kananmunan vaalean pohjan, jonka molemmissa väleissä ohut kerros lemon curdia ja kermaviili/kermavaahtopohjainen hyvin yksinkertainen sitruunanmakuinen täyte (kiitos vaan pikkusiskolle hyvästä ohjeesta!) Kostutuksena vaniljamaito.

Noh, sitten siihen mitä ei välttämättä olisi kannattanut tehdä ihan vaan sen takia, että kakun syömisen jälkeen näytimme lähinnä syanoottisilta: kakun päälle tein sinisellä pastavärillä värjätyn valkosuklaaganachen. Itse teko onnistui loistavasti, mutta sinistä pastaväriä (Wiltonin royal blue) sain laittaa aika paljon, että sain sopivan sinistä (hain siis Suomen lipun sinistä sävyä), enkä ollut siihen sittenkään tyytyväinen. Koko suu huulineen päivineen oli melko sinertävä itse kullakin syöjällä. En tiedä olisiko sama tapahtunut, jos olisin värjännyt sinisellä tomuvärillä, jota ei tähän hätään ollut. Anyone?! En ole koskaan aiemmin värjännyt suklaata. En ole täysin tyytyväinen tuohon Wiltonin sinisen sävyyn, vähän se on turkoosiin taipuva, hakusassa on parempi sinisen sävy...edelleen.

No sitten kermapursotukset, jotka on ihan oma lukunsa. Hommasin itselleni röyhelötyllan Eben innoittamana ja halusin testata sitä. Tosi hyvää jälkeä kun pursotin lautaselle...huonoa jälkeä kun pursotin kakun sivuille...Olisi pitänyt lopettaa ekaan kerrokseen, mutta halusin välttämättä visiolleni kuuliaisena tehdä vielä sinisen röyhelön. Ei hyvä idea. Tylla oli liikaa pystyasennossa, joten röyhelö jäi joissain kohdissa sojottamaan pystyyn. Mun oli tarkoitus jättää kakun reuna siististi tasaiseksi, vain jokin ruusuke tms. noiden röyhelönauhojen yhtymäkohtiin, mutta sininen suklaa sekoittui aika lahjakkaasti koko ajan kermavaahtoon, joten oli pakko kehittää jotain reunaan...siis röyhelöitä...ei hyvää päivää minkä näköinen kakku!!! No, tehty mikä tehty. Hopeiset sokerihelmet vielä koko karmeuden päälle ja kakkulapio esiin!

Kaikesta huolimatta, hyvää itsenäisyyspäivää kaikille :)