Sunnuntaina 14.12 oli meidän 7 v. kihlapäivää :)  Ja pitihän mun kakku tehdä. Katrilta bongasin tämän ihanan kakun ja tuo appelsiinitäyte vaikutti niin hyvältä, että pitihän se kokeilla. Ja täytyy sanoa, että hyvää olikin :) Pohjan tein lauantaiaamuna, täytin kakun illalla ja sunnuntaina tein suklaaganachen päälle. Koristevarastosta laitoin muutaman ylijäämäsokerimassakukan päälle. Ensi keväänä meillä on 7 v. hääpäivä...sitä juhlitaan tietysti myös täytekakulla :)



Alkuperäinen ohje oli 5 kananmunan, halkaisijaltaan 25 cm vuokaan. Tarkoitukseni oli käyttää vähän pienempää pyöreää vuokaa, mutta neiti 4 v. päätti, että sydänvuokaan tehdään (on jo pitkään pyytänyt että siihen leivottaisiin jotain). Pohjataikina oli siihen liian iso, mutta taikina kohosi nätisti reunojen yli leviämättä yhtään. Reunoja ei tarvinut edes veitsellä siistiä. Tosin siihen kohoamiseen voi vaikuttaa myös se, että mulla oli pikku apulainen mukana, joka mittaili jauhot ym. Siinä saattoi käydä niin, että leivinjauhetta meni vähän liikaa sekaan, siltä se minusta näytti ;)

Täytettä muutin lisäämällä siihen purkin ranskankermaa, kun oli päiväys tulossa vastaan ja puolitin vastaavasti appelsiinituorejuuston määrän. Tässä siis meidän versio kakusta :)

Pohja

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
130 g tummaa suklaata (käytin Pandaa)
80 g margariinia
1,25 dl vehnäjauhoja
 3 rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Täyte

1 prk flora vispiä
100g appelsiini tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa (käytin Valion 150 g)
1 prk säilykemandariineja
4 liivatelehteä

Suklaaganache

1,25 dl kuohukermaa
130 g tummaa suklaata
nokare voita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi, sekoita keskenään.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa varovaisesti muna-sokeri vaahtoon. Lisää lopuksi varovasti voi-suklaaseos. Kaada voideltuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla 175 °C n. 35-45 min tai kunnes kakku näyttää kypsältä. Kumoa hieman jäähtynyt kakku vuoastaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja ranskankerma. Valuta mandariineista liemi pois, soseuta ne sauvasekoittimella ja lisää joukkoon. Kuumenna tilkka vettä ja liota n. 5 minuuttia kylmässä vedessä pehmenneet liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kakku ei kaipaa täytettäessä kostutusta.

Suklaaganachea varten laita kerma ja paloiteltu suklaa paksupohjaiseen kattilaan, kuumenna ja sekoita kunnes kuorrutus on tasaista. Sekoita pieni nokare voita joukkoon. Kaada hieman jäähtynyt kuorrute kakun päälle. 

Ei tullut ihan tasainen pinta ganachesta, tässä syy...ne on ne pienet kätöset, jotka kylläkin pidetään tilauskakuista erossa ;) Jonkin verran oli neiti täpinöissään kakusta, olisitte nähneet naaman suklaakulhon kaapimisen jälkeen :D