Meillä juhlittiin tänään isänpäivää mummolassa tällaisella kakulla. Kakun koristelu ei mennyt ihan niinkuin piti. Lähdetään vaikka siitä, että sain antibioottikuurin eilen keuhkoputkentulehdukseen, joten olo oli kaikkea muuta kuin hyvä. Koristelu typistyi todella paljon alkuperäisestä suunnitelmasta. Mutta kraka kuului alkuperäiseen suunnitelmaan, sen jaksoin sentään tehdä :)

2050710.jpg

Pohja on 7 kananmunan vaalea kakkupohja. Kostutin vedellä, koska makeutta kakussa oli ihan tarpeeksi sekä täytteessä että kuorrutteessa. Tein kaksi eri täytettä: sitruunarahkamoussen ja lakumoussen.

2050718.jpg2050724.jpg

2050731.jpg

Typistetystä koristelusta tuli sitten tällainen. Kuorrute on sokerimassan ja marsipaanin yhdistelmää, jonka alla ohut kerros kermavaahtoa. Kraka, ruusut (3 vaivaista jaksoin vääntää) ja teksti marsipaania. Päälle suihkautin vielä helmiäistä. Alareunaan pursotin vielä kermavaahtoa peittämään pahimpia ryppyjä. Kermasta piti tulla saman sävyinen kun tekstistä, mutta en enää saanut revittyä itsestäni hienosäätöön, kunto kun oli mikä oli. Onneksi ei ollut tilauskakku vieraalle!

Maku kakussa oli ihan loistava, vaikka itse sanonkin :) Kysykää vaikka mun isältä, joka on aika kranttu kakuntäytteiden suhteen...

2050738.jpg

Oikein hyvää isänpäivää kaikille isille !