Serkkuni tyttären ristäisiä vietettiin tänään ja sain tehdä juhlaan kakun.

2011419.jpg

Kakkupohja on tumma 7 kananmunan pohja (halkaisijaltaan 26 cm vuoka). Kakusta ei saanut tulla liian makea diabeteksen vuoksi, mutta sain käyttää tavallista sokeria. Kakkupohjan tekoon käytin vain puolet sokerin määrästä suhteessa kananmuniin. Täytteeksi haluttiin jotain marjaa, joten päädyin (taas) mansikkamousseen. Ohje on eri kuin täyte-osiossa oleva mousse.  Halusin kokeilla Mascarponea, jota on kovasti kehuttu.

Mansikkamousse:

1 prk Flora Vispiä
1 prk Valio mansikkakermaa
1 prk Mascarponea
pakastemansikoita
tomusokeria
7 liivatetta

Vaahdota kermat ja lisää Mascarpone joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää hienoksi soseutetut mansikat. Mausta tomusokerilla. Liota liivatteet kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Kiehauta tilkka vettä ja sulata liivatteet joukkoon. Kaada liivate ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Ennen liivatteen lisäystä koemaistoin moussen ja silloin maku oli just sopiva. Enpä tiedä mitä yön aikana tapahtui, kun maku oli muuttunut. Ennen koristelun aloittamista veistelin ylimääräiset täytteet kakun reunoilta pois ja maku oli laimentunut jonkin verran. Täytteestä ei ainakaan tullut liian imelä, niinkun toivottiin. Mutta jotain potkua olis saanut mun mielestä olla. Ensi kerralla voisin kokeilla mansikan makuista tomusokeria.

2011320.jpg

Kakkuun haluttiin kermakuorrute. Koristeiden suhteen sain vapaat kädet. Koristeet on muuten sokerimassaa, ainoastaan vauva, tyyny ja peitto on marsipaania. Mun pitäis opetella tekemään noita vauvakoristeita vähän pienemmässä mittakaavassa, tähän kakkuun tuli tehtyä vähän liian iso koriste.

2011334.jpg

2011349.jpg

Tässä vauva kehtoineen vähän lähemmin. Koristeiden päälle suihkautin helmiäistä. Ja Late: jos teillä on koriste vielä ehjänä, vilkaiskaa viltin alle, vauvalle on puettu marsipaanipampersit :)

2011324.jpg

Ewelyn oli tehnyt hiljattain tällaista pursotusta isolla lehtityllalla ja ihastuin siihen heti. Pitihän sitä päästä kokeilemaan :) Tätä oli suhteellisen helppo tehdä, nuo rypyt tuli välillä vähän epätasaisesti. Päälle halusin kokeilla myös samaa lehtityllaa. Harjoittelin eka lautaselle jos jonkinlaisia koukeroita ja niistä tuli ihan kivoja. Tästä versiosta tuli röyhelömäinen. Jälkeenpäin tuli mieleen, että tuohon pinnalle olisi voinut laittaa vielä toisen kerroksen samaa koukeroa vähän sisäänpäin, siitä olisi tullut varmasti vielä paremman näköinen.

Onnea pikku Mimmille !