1 pss (11 g) kuivahiivaa
2 rkl öljyä
5 dl vettä
2 tl suolaa
4 tl sokeria (käytin siirappia)
2 dl vehnäleseitä
n. 12 dl vehnäjauhoja
Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. (Jos käytät siirappia sokerin sijaan, lisää se tässä vaiheessa veden sekaan). Lisää pieneen määrään (esim. 2 dl) vehnäjauhoja suola, sokeri ja kuivahiiva ja sekoita se hyvin veteen. Lisää leseet ja loput jauhot välillä (esim. puuhaarukalla) sekoittaen. Lisää lopuksi öljy (kun öljyn lisää viimeisenä, taikina irtoaa hyvin kulhon reunoista). Jaa taikina kahteen 1,5 litran vetoiseen voideltuun vuokaan. Anna leipien kohota lähes kaksinkertaiseksi. Paista 200 asteessa uunin pohjalla ritilän päällä 15 minuuttia. Nosta ritilä alimmalle tasolle ja paista vielä n. 15 minuuttia. Anna leivän rauhoittua vuoassaan muutaman minuutin ennenkuin kumoat sen ritilälle. Jäähdytä leipä leivinliinaan käärittynä.