Ja miksi se on ruotsalainen, ei aavistustakaan, mutta tällaisen ohjeen olen reseptikirjaani raapustanut vuosia sitten. Nyt vasta tein sitä ensimmäistä kertaa ja ai että mitä olenkaan menettänyt ;) Suosittelen kokeiltavien listalle, vie kielen mennessään! Varoituksen sananen: tämä on kaloripommi...mutta kukas niitä nyt laskee :D

1894479.jpg

Pohja:
175 g margariinia
175 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
3 munankeltuaista
1 dl vehnäjauhoja
3 munanvalkuaista

Kuorrutus:
75 g tummaa suklaata
75 g margariinia
3/4 dl tomusokeria
1 munankeltuainen

Pohja: voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan n. 24 cm torttuvuoka (käytin irtopohjavuokaa). Sulata margariini. Lisää suklaapalat sulamaan joukkoon. Lisää sokeri ja munankeltuaiset voimakkaasti vatkaten. Lisää vehnäjauhot. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista pohjaa 200 asteessa 30-35 minuuttia. Anna torttupohjan jäähtyä.

Kuorrutus: sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa margariini kevyeksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri. Lisää munankeltuainen ja sekoita tasaiseksi. Sekoita sula suklaa joukkoon. Anna kuorrutteen jäähtyä ennenkuin kaadat sen kylmän torttupohjan päälle. Tarjoile kermavaahdon kera :)

1894481.jpg

Tarvinneeko tähän enää mitään lisätä ;)