Reseptiarkiston kätköissä oli ohje, jonka olin jo unohtanut. En edes muista mistä sen olen saanut, kuitenkin siitä on vuosia aikaa. Ohje on pellilliseen (50 cm uuniin). Omenia mulla meni enemmän kun ohjeessa, kun hain omenat vanhemmiltani ja osa niistä oli pienempiä kuin mitä kaupan tuontiomenat. Mutta makuasiahan tuokin on, kuinka paljon omppuja piirakassa pitää kunkin mielestä olla :)

1894512.jpg

4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
n. 100 g margariinia
6-8 omenaa
raesokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja kaneli vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kuori ja kuutioi omenat. Ripottele omenakuutiot taikinan päälle. Leikkaa margariinista ohuita viipaleita ja asettele ne omenoiden päälle. Ripottele päälle raesokeria. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 30-35 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kera :)

1894517.jpg