Aapon 1 v. synttäreitä juhlittiin vielä viime sunnuntaina. Tämä oli helppo kakku tehdä, kun toiveet oli selvät. Äiti halusi Aapolle kakun, jossa täytteenä mansikkahillo ja diplomaattikreemi, kuorrutteeksi kakun pinnalle valkoista ja siihen Aapon nimi Kinuskikissan blogissa olleella upotustekniikalla. Kakun päälle piti tulla lasten leluja ja reunoille kermavaahto.

1894493.jpg

Kakkupohja 7 kananmunan vaalea pohja, kostutin vedellä, koska mansikkahillo (Pirkan hillo) on itsessään niiiiiin makea. Käytin sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta kaikkeen mitä kakun päällä on. Täytin kakun edellisenä päivänä, samoin tein kuorrutelevyn edellisenä iltana. Se oli kovettunut just sopivasti, että sain siirrettyä sen kakun päälle isoa paistinlastaa käyttäen. Levyn alle laitoin kermavaahtoa.

Mulla ei ole olemassa mitään työkalua tuollaisen ohuen nauhan tekemiseen, eikä siitä käsin pyörittämällä tahtonut tulla tasaista jälkeä, joten ajattelin kokeilla injektioruiskua...mikä järjen riemuvoitto... Olihan kädet vähän hellänä, kun otsasuonet pullottaen sain työntää mäntää kaikin voimin, että sain massan tulemaan läpi, vaikka se oli pehmeää!!! Enempään ei olis sormi- ja hartiavoimat riittäneet. Tähän täytyy kyllä keksiä joku patentti...Äiti: onko sulla vielä kaapissa se metallinen (?) pikkuleipä- vai mikä lie pursotinpyssy...voisin testata sitä...

1894502.jpg

1894497.jpg

Noiden lelujen ulkonäköön en ole täysin tyytyväinen. Tuo vihreän sävy meni vähän liian kirkkaaksi, samoin ankan värisävyt. Kaikkia tekemiäni leluja en laittanut kakun päälle. Mielestäni kakusta olisi tullut liian täyteen ahdetun näköinen, jos olisin laittanut vielä hiekkasangon ja lapion siihen päälle. Ne jäi tuonne säilöön odottamaan. Ehkä niille tulee joskus käyttöä.

1894491.jpg

Tässä vielä pursotuksia lähempää. Kokonaisuus olisi ollut aika pliisu pelkällä valkoisella kermavaahdolla, joten päätin ekaa kertaa kokeilla 2-väristä kermavaahtoa. Ohjeita on varmasti monessa blogissa, mutta kävin vaklaamassa Ebeltä ohjeen täältä. Kolmella sinisellä raidalla tuli tämän näköistä.