Näistäkin mokkapaloista on vain muisto jäljellä, on vaan jäänyt päivittämättä tänne (taas kerran).
Ohjeen näihin löysin joskus 2+ ruokavinkit-palstalta. Ja täytyy sanoa, että on nimensä väärti. Alkuperäisessä ohjeessa on 6 kananmunaa ja sekin meinasi tulla uunipellistä yli, joten vähensin kananmunia yhden ja ainakaan mun uunipellistä tällä määrällä pohja ei tullut yli laitojen. Tietty olisi voinut vähentää tuota leivinjauheenkin määrää...

1794223.jpg

Tässä ohje sekä 5 että 6 kananmunalla:

Pohja:

5  (6) kananmunaa
5 dl  (6 dl) sokeria
6,5 dl  (8 dl) vehnäjauhoja
4 tl  (5 tl) leivinjauhetta
3 tl  (4 tl) vaniljasokeria
4 rkl  (5 rkl) kaakoajauhetta
250 g  (300 g) margariinia   (itse en koskaan käytä ohjeen määrää, vaan vähempikin riittää)
2,5 dl  (3 dl) maitoa

Vaahdota munat ja sokeri hyvin. Sulata margariini. Siivilöi ja sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi maito ja margariini. Paista 175 astetta n. 20-30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kuorrutteen valmistamista.

Kuorrute:

4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
4 rkl kahvia
n. 50 g margariinia
halutessasi loraus siirappia

Mä teen kuorrutteen tällä kaavalla: Yhdistä ja sekoita kuivat aineet pienessä kasarissa. Lisää kahvi ja sekoita kuorrute melko tasaiseksi. Säädä keittolevy tosi pienelle lämmölle ja sekoita hetki (kunnes kuorrute alkaa aavistuksen sulaa) ennenkuin alat lisätä margariinia. Lisää sulatettua margariinia vähän kerrallaan, niin että kuorrutteesta tulee sopivan juoksevaa, mutta ei liian juoksevaa (miten tämän muuten sanoisi, näppituntumalla menee aina, kyllä sen sit tietää kun kuorrute on sopivaa...). Levitä kuorrute lastalla tms. pohjan päälle ja anna jähmettyä.

Toinen tapa tehdä kuorrute on ilman liettä. Aineet lisätään samassa järjestyksessä kuin edellä. Mun mielestä kuorrutteesta tulee kuitenkin parempi, kun sen on käyttänyt liedellä, enkä tiedä miksi. Margariinia ei ainakaan tarvitse lisätä koko määrää...