Mansikkamousselle löytyy ohjeita niin monta kuin on tekijääkin. Tässä omani. Tästä määrästä riitti justiinsa sopivasti halkaisijaltaan 23 cm kakkuvuokaan.

1860203.jpg


1 prk Valion vaahtoutuvaa mansikkakermaa
1 prk ranskankermaa
300 g mansikoita
1,5 dl tomusokeria
3-4 liivatetta

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota sillä aikaa kerma ja lisää siihen ranskankerma ja soseutetut/survotut mansikat. Mausta tomusokerilla (tuo 1,5 dl on mun makuun sopiva määrä, ei tule liian makea).  Purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja sulata kiehautettuun veteen. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena nauhana seoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.

EDIT: Alunperin tässä ohjeessa käytin Piltin mansikkajälkiruokaa. Myöhemmin mulle selvisi, että tuo Piltti mansikkajälkiruoka on ns. sesonkituote eli sitä saa kaupoista vaan kesän/alkusyksyn aikaan. Poistin sen ohjeesta. Jos sitä kuitenkin haluaa käyttää, niin pari purkkia riittää. Mutta täytteestä tulee parempaa ihan oikeilla mansikoilla, oli ne sitten tuoreita tai pakastettuja Hymy

EDITIN EDIT: Kiitos tarkan lukijan, yksi perustavaa laatua oleva moka on korjattu tässä ohjeessa. Liivatteiden määrää on muutettu. Jos mansikat on kovin vetisiä, kannattaa käyttää tuo 4 liivatetta.