Tänään (taas...) teki mieli jotain makeaa, joten pätkiskakkua leipomaan. Ohjeen olen bongannut joskus aikaa sitten Kaksplussan keskustelupalstan ruokavinkeistä. Tuon suklaakuorrutuksen kanssa kävi vähän köppäsesti: kattila unohtui liedelle, kun jouduin kesken kaiken lähteä säätämään lapsia ja tietysti sillä välin kuorrute kiehahti liedellä. Seuraukset näkee kakun päältä... mutta voin vakuuttaa, ettei se vaikuttanut makuun ;) Tämä on namia!

1711201.jpg

 

0sa 1:
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta (esim. Van Houten)

osa 2:
150 g sulatettua margariinia
2 dl maustamatonta jogurttia
4 patukkaa pätkistä
3 munaa

Kuorrutus:
170g suklaata
100g voita<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />


Mittaa kulhoon kuivat aineet osiosta 1 ja sekoita.
Sulata margariini. Paloittele pätkikset (alle ½cm viipaleiksi, muuten ne ovat niin painavia että ne painuvat taikinan pohjalle). Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Sekoita lankavatkaimella (ei tarvitse sähkövatkainta, menee loppuun asti helposti sekaisin). Lisää jauhoseosta vähitellen taikinaan siivilän läpi, sekoita välillä. Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan (vetoisuus 1.7 l, muodolla ei mitään väliä) ja paista tasalämmössä 175 asteessa n. 45 min. (itse käytin halkaisijaltaan 24 cm
kakkuvuokaa)


 

Kuorrutus lisätään jäähtyneen kakun päälle: paloittele suklaa ja rasva kattilaan ja sulata liedellä. Sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle, levittele esim. voiveitsellä tai nuolijalla. Syö nautiskellen ;)

1711210.jpg