1696568.jpg

 

Sain hyvän tekosyyn tehdä Caipirinha-juustokakkua, kun halusin testata ostamaani reunavuokaa täällä hyydytettyyn kakkuun. Ja toimi loistavasti. En edes laittanut mitään leivinpaperia tai kalvoa reunoille, hyydytetty täyte irtosi nätisti palettiveitsen avulla repeilemättä. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />


Monet ovat kehuneet kakkua…eivätkä turhaan. Maku oli kirpeä ja samalla sopivan makea. Suuhun jäi kiva jälkimaku. Koko komeuden kruunasi tuoreet mansikat, kiiwit ja persikat. Pitemmittä puheitta, tässä ohje, alkuperäinen ohje Hellapoliisilta täällä.

Pohja:


200 g digestivejä murustettuna
100 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:

5 liivatelehteä
2,5 dl Flora Vispiä/kermaa vaahdotettuna
200 g vaniljan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
1 pss Santa Marian Caipirinha Drink Mix -seosta
3 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl kylmää vettä

Murusta keksit esim. pienessä pussissa lihanuijalla hakaten tai monitoimikoneessa. Sekoita sulatettu rasva ja keksimurut keskenään ja taputtele leivinpaperirinkulalla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle, jonka halkaisija on n. 22 cm. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi, lisää joukkoon vanilja"tuorejuusto," sekä Caipirinha-drinkkijuomaseos. Mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
Kuumenna vesi mikrossa tai kasarissa kiehuvaksi, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet, anna jäähtyä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle, anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yli yön. Koristele hedelmillä ja/tai marjoilla.

 

            1696570.jpg        

 

Seuraavaksi täytyy testata tuota reunavuokaa kakkupohjan tekoon…