1644997.jpg

 

Pitihän synttäreillä olla jotain suolapalaakin. Karjalanpiirakoiden lisäksi tarjosin rieskarullia, jollaisia löysin Kinuskikissalta. Vaihdoin täytteet vaan omiin lohi- ja kinkkutäytteisiin, joita olen jo iät ja ajat laittanut voileipäkakkujen väliin. Aina kun teen voileipäkakkuja, juuri näitä toivotaan toiseksi täytteeksi.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Lohitäyte

 

300 g kylmäsavulohta (tehosekoittimella pieneksi)

200 g ruohosipulituorejuustoa

1 prk ranskankermaa

tuoretta ruohosipulia silputtuna

 

1644999.jpg

 

 

Kinkkutäyte

 

350 g saunapalvikinkkua (tehosekoittimella pieneksi)

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 prk ranskankermaa

sinappia ja ketsuppia maun mukaan

tuoretta silputtua persiljaa

 

1645000.jpg

 

Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja levitetään rieskojen päälle. Rieskat kääritään rullalle ja tuorekelmuun jääkaappiin makuuntumaan.

 

Näistä määristä tuli 5 kpl rullia molempia lajeja, 25 palaa/täyte. Käytin Fazerin täysjyvärullarieskaa. Näitä saisi kuulemma olla useamminkin :)