Pitihän synttäreillä olla jotain suolapalaakin. Karjalanpiirakoiden lisäksi tarjosin rieskarullia, jollaisia löysin Kinuskikissalta. Vaihdoin täytteet vaan omiin lohi- ja kinkkutäytteisiin, joita olen jo iät ja ajat laittanut voileipäkakkujen väliin. Aina kun teen voileipäkakkuja, juuri näitä toivotaan toiseksi täytteeksi.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Lohitäyte
300 g kylmäsavulohta (tehosekoittimella pieneksi)
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 prk ranskankermaa
tuoretta ruohosipulia silputtuna
Kinkkutäyte
350 g saunapalvikinkkua (tehosekoittimella pieneksi)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
sinappia ja ketsuppia maun mukaan
tuoretta silputtua persiljaa
Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja levitetään rieskojen päälle. Rieskat kääritään rullalle ja tuorekelmuun jääkaappiin makuuntumaan.
Näistä määristä tuli 5 kpl rullia molempia lajeja, 25 palaa/täyte. Käytin Fazerin täysjyvärullarieskaa. Näitä saisi kuulemma olla useamminkin :)