Tytär toivoi 4 v. synttäreilleen kermakakkua ja minähän sellaisen tein. Koska prinsessa-jutut on tällä hetkellä neidillä in, päätin tehdä kakun päälle kruunun pikeeristä.

 

1644978.jpg

 

Kakussa 7 kananmunan pohja. Kostutus sitruunamehua ja vettä. Täytteenä on valkosuklaa-mustikkamoussea. Käytin Bonan mustikkasosetta, kun pakastimessa ei ollut yhtään mustikkaa. Valkosuklaamoussen ohje oli valkosuklaa-juustokakusta, jonka bongasin muutama vuosi sitten Yhteishyvän ruokalehdestä. Koska lisäsin purkin mustikkasosetta moussen joukkoon, lisäsin vielä yhden liivatelehden joukkoon. Tästä määrästä riitti mainiosti kahteen väliin (kakkuvuoan halkaisija 26 cm).<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Valkosuklaa-mustikkamousse

 

5 (+1) liivatelehteä

200 g valkosuklaata

0,5 dl sokeria

2 kananmunaa

2,5 dl kermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

(1 prk mustikkasosetta esim. Bona)

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vaahdota sokeri ja kanamunat vesihauteessa: kiehauta kattilassa vesi ja vatkaa munat ja sokeri teräskulhossa tai -kattilassa kiehuvan veden päällä. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot ja lisää vatkaten joukkoon tuorejuusto ja jäähtynyt suklaa (sekä mustikkasose). Kiehauta tilkka vettä, purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kiehuvaan veteen. Lisää liuos vatkaten täytteen joukkoon. Hyydytä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään.

 

Kakun päällä Flora Vispiä. Ruusut Valion mansikan makuista kermavaahtoa, jota värjäsin vielä punaisemmaksi pastavärillä. Vaaleanpunaista kermaa taisin vatkata liikaa, koska pursotusjälki ei ollut kovin tasaista. Lehdet myös pastavärillä värjättyä Vispiä. Terästin kaikki kermat kakun päälle vanilliinikreemijauheella.

 

1644980.jpg

Tässä kakku vielä ennen kruunun asettamista. Olin kerrankin tyytyväinen koristeluun ja maku oli ihan loistava (vaikka itse sanonkin)  :)

Onnea vielä rakkaalle H:lle <3